Partnerský horoskop na zakázku (aneb co potřebujete o vědět)

 


V rámci svého komerčního  projektu (autorské psaní na zakázku) nabízím i partnerský horoskop. Abych jej uměla sestavit, potřebuji hodinu,  den, měsíc, rok a místo narození obou partnerů. Jedná se vlastně o dva horoskopy, čemuž pochopitelně odpovídá i cena, se zaměřením na to, jak může fungovat potenciál těchto dvou konkrétních lidí v partnerství. Protože partnerské horoskopy začínám se synastrií. 

Především horoskop, ať jakýkoli, nemá být tím rozhodujícím vlivem o tom, zda nějaký vztah má či nemá být, ani důvodem k rozchodu. 

Horoskop vám nenalezne důvody, proč s někým zůstat, nebo proč či zda to ukončit. Neměl by. Jestliže někdo není ve stávajícím partnerství spokojený, měl by se prioritně zaměřit na sebe, na svůj vlastní horoskop, měli bychom se zaměřit na to, kterou svoji potencialitu potlačuje a ona si právě žádá, aby byla rozvinutá. I planety mají své nároky. Horoskop sám o sobě nevyřeší to, že ten druhý zanedbává partnera, nebo mu fyzicky či psychicky ubližuje a hledání "karmických" důvodů, proč trpět, není předmětem mého psaní o horoskopu.    

Jestliže máte pocit, že se vám nedaří najít toho správného partnera, je mnohem vhodnější k tématu, co konkrétní jedinec potřebuje pro fungující vztah, nechat si u mě udělat psaní na toto téma ve svém vlastním horoskopu. Jistě, dá se časem dorovnat i synastrie s partnerem, ale to již záleží na vás. 

Synastrie

Synastrie jako taková nefunguje pouze na milostné partnerství, ale prakticky na jakýkoli vztah. 

Předpokládejme tedy, že mám nastudované dva horoskopy,  na co se zaměřují ohledně synastrie: 

Především synastrii vnímám jako ukázku toho, jak se partneři v různých oblastech svého života sžijí, zejména se zaměřuji na společná témata. Často naše handicapy právě dorovná svojí podporou partner a naopak, protože takto partnerství má fungovat.  

Zajímá mně, co do toho, kterého domu vkládá partner. Jistě, podstatné jsou domy rohové, jenomže horoskopy bývají různé, takže to stěžejní se může odehrávat na jiných jevištích života. Jinak bude taková synastrie vypadat u páru, který již spolu vychoval děti, a jinak u páru, který teprve začíná. Podstatné je, v jaké části svého života se partneři potkali. Čím více společných témat, tím větší předpoklad trvanlivosti, neb společná práce a překonávání překážek lidé nesmírně spojuje. 

Mohou spolu žít dva, kdy jeden je posedlý kulturou těla a druhý kulturou? Jestliže naleznou v něčem společná témata, pravděpodobně z nich působením času bude pár zajímající se o kulturu, a i o kulturu těla, alespoň v něčem se dají najít společné věci a zároveň prostor, kde bude naopak vhodná tolerance. Pro laiky to může vypadat, jak tak nádherný člověk může žít s někým méně atraktivním? Anebo je to tak chytrá osoba, proč proboha musí žít s idiotem? Tyto odsudky vznikají mimo pár. Pro pár je podstatné, co mají spolu, jaké mají prožitky, jak se k sobě chovají, jak pečují o svůj vztah. Kdyby se okolí raději zabývalo svými vztahy, neměli by tolik všetečných otázek, protože by sami věděli, že fungující vztah hravě unese rozdíly. 

 To, co může v učebnicích astrologie vzbuzovat odpor, naopak v praxi mnohdy bezvadně funguje, neb záleží pouze na uvědomování si hodnoty toho druhého, respektu k němu a fyzické přitažlivosti. I lidé, kteří některou oblast vztahu mají zanedbanou, tedy v ní nejspíše nevidí smysl, mají často velmi citlivě propracované jiné oblasti. Právě pro to je důležité vědět, co kdo pro fungující partnerství potřebujeme. Hra na oběti dlouhodobě nefunguje. 

Co na tom, že jeden nezastaví přísun slov, zatímco druhý mlčí... Časem se dá naučit přísun slov korigovat a třeba ten nemluvný se najednou rozmluví. Láska překonává různé hranice, je právě o tom, aby je překonávala. 

Lze zde vidět, které věci si ten, který partner uvědomuje, a i ty, v nichž potřebuje pomoc své polovičky, aby si je uvědomovat začal. V čem je kdo individualista non plus ultra a do jaké míry potřebuje i svět mimo partnera. 

Neřeknu vám počet děti, ale mohu popsat s jakými vzorci se sami setkali a buď je budou aplikovat anebo se proti nim vymezovat.  Jestliže toto téma je pro pár podstatné. 

Je ten druhý manipulátor? Znám hodně spokojených párů, kdy ten druhý je v něčem pasivní, a naopak potřebuje někoho, kdo by jej trochu popostrčil, aby si trochu více uměl užívat společných aspektů života. 

Jaké jsou životní hodnoty a nakolik mohou být proměnlivé? Ať chceme nebo ne, jakýkoli partnerský vztah nás změní. Někdy to, co vypadá jako útlak ze strany jednoho, je pouze nemotorná snaha toho druhého probrat. 

Synastrie je prvním vhodným krokem směřujícím k porozumění tomu druhému a k prohloubení partnerského vztahu. V případě krize její zpracování ani chování se nějakým způsobem nezajistí, že vztah bude nadále přetrvávat. 


Kompozitní horoskop

Předně chci říci, že ačkoli se jedná o jeden horoskop, považuji jej za nástavbu poté, když oba partneři naplňují témata svojí synastrie. Astrologové zde mívají různý přístup. Můj spočívá v inspiraci na zakázku. Neumím najít inspiraci v průměru, když neznám východiska, tedy horoskopy partnerů a jejich synastrii. Jistě, technicky to možné je, ale prakticky já takto psát nemíním. 

Kompozitní horoskop považuji za horoskop vztahu v ideálních podmínkách. Tedy partneři by se měli rozhodnout, zda chtějí pracovat na svém partnerství způsobem, jak ukazuje jejich kompozitní horoskop. Dle mé osobní zkušenosti takový horoskop prohlubuje vztah v různých oblastech, jestliže jej oba, zdůrazňuji oba partneři prohlubovat chtějí. 

Přese všechno, co hezkého se o sobě a o svém směřování dovědí, a kde třeba spatřuji rizika, bude pouze na nich, nakolik mé psaní bude inspirací, něčím hezkým romantickým ideálem, a nakolik jej budou chtít začít naplňovat. Naplňování kompozitu je krásná cesta, nesmírně navzájem obohacující, ale nemusí být vhodná pro všechny páry. Co nebo kdo o tom rozhoduje? Pouze oni sami. Nemělo by to být bráno jako důkaz lásky. 


Společná práce   

Nejlepší časovou, energickou, ale i finanční investici do partnerského horoskopu je vůle obou na partnerství pracovat. Nemusí astrologii rozumět, ale právě je otázkou mého psaní, abych jím uměla podat, co jím právě již jen přečtení a přemýšlení nad tím, přinese. Bude to různé. Horoskop jím nabídne pohled na toho druhého něčím známý a něčím zase třeba nový.   


Odkazy na mé psaní o partnerském horoskopu

Jedná se o mé oblíbené téma, takže zde dám odkazy: 

Co lze od partnerské astrologie očekávat

Astrologie a vztahy

Slunce a Luna v synastrii

Láska pod Saturnem

Neptun a vztahy


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kyvadlo aneb úvod do kyvadlistiky

Vztahy z pohledu astrologického

Vliv Venuše a Marta na partnerský vztah (living astrology)