Probraná

 


Je ráno, ještě, než zazvonil budík, otevřela oči. Její první myšlenkou bylo, co jsem si to jenom provedla? Ještě včera nepodléhala omezením hmoty, mohla proletět prostorem bez ohledu, zda tam byla nějaká překážka. Uměla roztříštit cokoli nepříznivě zasahujícího do jejich energií pouhým pohledem. 

Jenomže teď... vždy byla zvyklá se dívat na svůj odraz ve hmotě před probuzením, poslat si ještě vzkaz ve snu, poslední měsíce si jej i po probuzení její mozek vybavil. Po létech souznění v noční sféře a ovlivnění té denní její hmotná dvojnice prováděla, co měla. 

Ale teď? Co je to sakra teď? Kam se podělo její pružné a extrémně ohebné tělo? Pokusila se provést něco, co by pozorovatel na hmotě nazval jako zavázat si nohy na mašli, jenže svaly a šlachy ve vidění světa o pár sekund dál vykazovaly známky natažení na levém stehnu. Takže předvídavě pohyb nedokončila, protože ono to všechno bylo nejenom nepružné, ale navíc ještě i ochablé. Jakoby ta léta jógy, k nimž dvojnici dokopávala, také spaly a měly se teprve probrat. 

Zatímco buňka po buňce si tělo zvykalo na probouzející se den a odkládání ochablosti spánku, neb i to nejvíce rychlé vyskočení z postele by ji přišlo jako loudavý pohyb ve srovnání s rychlostí, na niž byla doposud zvyklá, vzpomínala.

"Vaše letadlo je připraveno k odletu." zaznělo vzduchem.
"Jistě, teď jdeme s hmotou a létáme letadly." dozněla k ní myšlenka od archanděla imitujícího letištní personál. Byli tam sami, nic nenasvědčovalo tomu, že by se do letadla chystal ještě někdo další. Dostala ne příliš hrubou příručku "Základy ovládnutí hmotné sféry" pro případ, že by jejímu pozorování několikátí desetiletí něco uniklo. Nešlo o věci typu politika, vynálezy, aktuální módní trendy či jak účinně posednout AI. Pojednávala zejména o tom, jak si neodrovnat hmotné tělo a respektovat jeho mantinely, a o metodách propojování s psychikou svého hmotného dvojníka. Nastoupila, nepřipoutala se, pouze se zeptala, který archanděl momentálně dozoruje sféru těsně nad hmotou. 

"Takže letadlo evidentně přistálo." pomyslela si, zatímco monitorovala biochemické funkce svého těla zajišťující probírání ze spánku. Tělo se právě nacházelo mezi spánek a bděním, takže hladce se napojovala na vědomí svého hmotného těla. Jistě, po přistáni již nebylo možné uvažovat o sobě v této sféře jako o dvojnici.   

Uvědomovala si, že je momentálně ve sféře, kde všechno poněkud trvá. Nevadí, zatím vše pozorovala, takže teď si již udělala plány pro dnešek. Jistě, nebude provádět revoluci, jemně naváže na dosavadní život dvojnice a postupnými nenápadnými inovacemi si přizpůsobí věci tak trochu na míru. Dosavadní investice do výběru profese a pomoc s nalezením pracovního místa, místa k bydlení, korekce některých návyku se vyplatila. Ale i tak zde bude hodně práce s tím křehkým materiálem.       

Výborně, posadíme se a konečně jsme na nohou. Přicházíme k zrcadlu. A nastává něco jako Soumrak Bohů! Jistě, pozorovat dvojnici zvenku ze svého luxusního těla a pozorovat sebe, je opravdu hodně velký rozdíl. V mysli ji automaticky vyběhávaly pasáže ohledně sebelásky stran hmotného těla. Její sebelásce pomohlo uvědomění si, že může ve svém tělu vybudovat nové návyky, které mu pomohou, aby bylo více pružné a jeho funkčnost se hodně navýšila. Vyrazit všechny ty zničené buňky a nahradit je novými. Naštěstí hmota je formovatelná. Pouze to chce respektovat stávající omezení hmotného těla a neodrovnat si jej předimenzováním.  

          

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kyvadlo aneb úvod do kyvadlistiky

Vztahy z pohledu astrologického

Vliv Venuše a Marta na partnerský vztah (living astrology)