Kdopak to mluví - Úvod do kyvadlistiky 2



Kyvadlo představuje přesně ten nástroj, který prověří, nakolik umíme zvládnout poměr racia a intuice. Protože v běžném životě je potřebujeme tak nějak pohromadě vedle sebe, jinak se v situaci topíme. 

Pro magickou praxi má kyvadlo étos nástroje čakrabáb, zejména, jedná-li se o růženínové kyvadlo ještě obklopeno andělskými kartičkami a můžeme oškrabávat energie úlisnosti napatlané jako plísňový sliz kolem. Tak přesně tomu potřebujeme v magii zabránit, protože tady se stává pánem kousek kamene. 

Nemusíme mít v magii kyvadlo jako skvělého pomocníka, ani přes něj divinovat, stejně jako k tomuto nepotřebujeme tarot. Kyvadlo je skvělé na trénink posilování pevnosti vůle a také se s ním dá trénovat komunikace s něčím, co může být externí bytost, anebo my samotní. 

Výběr by měl být intuitivní a nevrhat se na něj ihned, raději si jej trochu okoukávat. Má-li být vaše, počká a nikdy jiný si jej nevezme. Nejde ani tak o to, jaký je to kámen či kov, jako spíše o to, zda spolu energicky budete souznít. Anebo si vyrobte vlastní kyvadlo z čehokoli. Nakonec lze sehnat i různé přívěšky z kamenů. 

S největší pravděpodobností bude s vámi komunikovat vaše niterní podstata, ať je jí cokoli. Proto je vhodné vytvořit si ke kyvadlu vztah a nepůjčovat jej ostatním. Může to být i komunikace s jinou bytostí, dá se používat také v rámci magické evokace. Jedno z mých kyvadel jsem ztratila záhadně poté, co jsem jeho prostřednictvím komunikovala s bytostí, která jaksi tento způsob komunikace nechtěla provádět. S bytostí jsem následně nalezla jiný způsob. 

Kyvadlo samo o sobě je předmět, který k nám vede různorodé linky z různých směrů. Některé by se k nám jinak dostat ani nemusely. Propojuje nás se světem něčeho naprosto jiného. Může se nám z toho všeho zatočit hlava mít pocit, že držíme v rukou odpověď na jakoukoli otázkou. Jenomže jakmile nabudeme jistoty, že to takto funguje, najednou systém začne stávkovat.

Využití tohoto nástroje nespočívá v důkladné zpovědi, ale v postupném nalézání odpovědi na otázky. Nikoli pouze v tom, co zjistíme z pohybů kyvadla, nýbrž z toho, že díky vlivu kyvadla umíme lépe naslouchat svému vlastnímu nitru. Právě kvůli tomuto jsem do své magické praxe zahrnula kyvadlo, ovšem bez různých těch destiček a plátků, abych lovila písmenka. Stačí umět klást otázky a vnímat. 




    




  

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kyvadlo aneb úvod do kyvadlistiky

Vztahy z pohledu astrologického

Vliv Venuše a Marta na partnerský vztah (living astrology)