Neptun tranzituje na hrot domu


 

Neptun představuje planetu, která má podle Markuse Jehleho rozpouštět překážky v těch oblastech života, kde jsme si překážky vystavěli jako obranné valy.  Je to ten nejvíce poetický astrologický pohled na Neptuna, protože v něm nevidíme planetu svádějící nás k alkoholismu, drogám anebo zastírání myšlení naivními představami, které se svými následky v ničem neliší od halucinací. Jelikož žiji s konjunkcí Neptuna, osobní planety, a ještě jednoho prvku, mám skvělou příležitost sledovat onu práci s intuici přímo v osobním životě. Neptun umí donutit k řízení se intuicí a porozumění tomu, proč mi tehdy něco neklaplo. Nezastírá paměť. Spíše naopak. 

Hroty astrologických domů pro mě představují tunely do nových oblastí. Tyto tunely umí nasávat energii planety, které leží někde 5 stupňů před nimi a tahat si ji na sebe. Umí se postavit mezi i velmi těsnou konjunkci a říci ji, toto není to pravé spojení, pouze energický vliv.  

Astrologické domy

Doba, kdy jsem se bila za Placida, je někde v mých astroiluzích, protože střídám systémy domů podle toho, co potřebuji vědět. Jsem v tomto směru nerigidní, protože konjunkce osobní planety s Neptunem rigiditu rozpouští.

Souhlasím s přístupem Petra Rastokina k astrologickým domům odkaz , nakonec jej převzal i astroseek. Jinak pokoušet se exaktně prokázat co a jaké domy používat zjevně nebude příliš úspěšné.  Mohu vám dát odkaz na systém, který je v jisté množině astrologů brán jako, sedí to. Mohu vám přiblížit, jak k tomuto přistupuji já. Ale zbytek je o vašem rozhodnutí. Příliš se v tom neutopte. Placidus je nejvíce aplikovaný, potom Campanus, který třeba používá pan Turnovský. Je vhodné si uvědomit, že domy jsou o detailech, že v různých systémech mohou vypadat jinak.    

 Jestliže mluvím o osobnosti, niterním procesu, o tom, jak se osobnost vyvíjí z pohledu vazby na různé své složky, používám Placida. Jestliže se chci podívat, jak se vyvíjí společnost, použiji Campana. Ale mundánní astrologie není mým velkým zájmem. Takže když se podívám na sebe optikou, jak asi mohu působit na velkou skupinu lidí, Campanus.
Kocha používám spíše, abych věděla, jak to vypadá a prozkoumám jej, až mně fakt bude zajímat, zda mám šanci něčím geniálním obohatit společnost. Prostě možná kolem 90 let mně bude zajímat více. Stejně, pokud bych se dívala na horoskop někoho jako je Crowley, dívala bych se do Placida i Kocha. V Campanu bych se pokusila podívat na ten přístup veřejosti k němu jako černokněžníkovi. Nepraktikuji horární astrologii, takže nepoužívám Regiomontanus. V tomto směru mi přijde praktičtější využití tarotu a kyvadla. Vůbec v astrologii jsem zaměřena na zrozence především.  

Neptun na hrotu domu

Máte-li to štěstí jako já, že vám Neptun přechází do nového domu, vězte, že tento přechod bude zpochybněním všeho, co jste v dané oblasti provedli. Sklony k pesimismu jsou úplně přirozené a jistě, připomínají se staré bolesti. Pouze ten, kdo má vše vyřešeno, nepocítí nic. Neboli, pán moří dá pokoj až po odvtělení se zrozence z matérie.  Také je podstatné, že článek píši v době, kdy je Neptun ve zpětném chodu. Takže mi hezky prošel hrotem tam, teď se zase vrací na zpáteční cestě a za chvíli mi zase projde cestou tam. Neptun dá přechod hrotem pocítit opravdu hodně. 

K situaci se dá postavit různě. Jako k výhře, anebo jako k časům, kdy je všechno totálně špatně a nejlépe se zakopat někam a zabarikádovat a nevycházet.  Dávám přednost situaci čelit, neb je to úžasná příležitost, jak si v daném domě vyházet to, co brzdí, zbytečně staví zábrany, vyvolává předsudky a nutí nás k haluzení, abychom si je obhájili. Ohrožení návykovými látkami vypadá tak, že si dám jednou za pár týdnů decinku vína.  Spíše se upevňuje závislost na pohybu, konkrétně k úpolovému sportu.     

Jehle mluví o odevzdání se situacím s důvěrou, tedy o puštění se jakékoli snahy situaci kontrolovat a stát urputně nohami na pevné zemi. Je to skvělá příležitost naopak naučit se řešit situace skrze netradiční a poněkud méně hmotné praktiky. 

Jak? I v té největší mizérii najít důvěru v Univerzum, pokorně se sklonit před Svatým andělem strážným a požádat o vnuknutí či vizi. Svatý anděl strážný není nikdo z andělů či archandělů, takže ponechte stranou knížečky od andělíčkářek a hledejte jej ve svém nativu. Je to váš nejlepší potenciál. Něco, co vypadá v kole krásně, ale dostat to do hmoty v tak čisté podobě, je téměř nemožné. 

Nejhorší je v takových chvílích zmatkovat a snažit se na všechny strany hledat materiální řešení. Taktéž není žádoucí unikat do světa fantazie a postavit si vzdušné zámky. Neptun nás nutí hledat pravdu za vrstvou velkých iluzí. Je to pravda, již celý život tušíme, ale nějak jsme se k ní neuměli dostat.  

Neptun vyžaduje, abychom v dané oblasti nalezli své poslání a začali se k tomu jako k poslání i chovat. Což pozvedne cokoli, co jen vykonáváme, do vyššího levelu. Neptun také vyžaduje oběti, ony spočívají právě ve výkonu onoho poslání. V rozbití bariér, procítění jak a praktickému konání. Konat právě za asistence Neptuna není jednoduché, protože musíte spoléhat na své procítění, cit pro situaci a intuici. Racionálně založení lidé buď tento přístup nějak v sobě aktivují anebo zůstanou v této lekci ztracení. Spíše budou vnímat pouze neúspěch.  

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kyvadlo aneb úvod do kyvadlistiky

Vztahy z pohledu astrologického

Vliv Venuše a Marta na partnerský vztah (living astrology)