Změnit sebe

Někdy se díváme na ostatní tak trochu závistivými očima, přejeme to tomu druhému. Ovšem ne již sami sobě. Protože ten druhý to dává lehce, ale my to rozhodně zvládnout nemůžeme. Závist nemusí býti obrácená jenom proti tomu druhému. 

Správně si říkáme, jak je to špatná vlastnost, a naučili jsme se ji neuplatňovat vůči jiným lidem. Vidíme, že mají něco, co bychom sami chtěli. Ale nejde to koupit, získat, člověk na to musí mít buď genetiku, dispozice, anebo se vypracovat.

Neviděli jsme náš vzor, jak začínal, v jakém byl stavu. Protože všeho, co nepodléhá rozkladu, je pevně zakotveno, bylo dosaženo po malých krůčkách v rámci dosažitelného rámce, jehož rozsah se zvyšoval. Mnohdy si myslíme, že sníme metrák obilí najednou... když chceme trvalou změnu ihned. Uniká nám, že dáme pouze pár krajíců denně.

Přemýšlet. Co chci změnit? Kým chci být? Nu...? 
Chce si to vymyslet cíl. Mezicíle.
Jak to má vypadat?
Co tomu brání? Zákeřná otázka, neb z 99% tomu bráníme sami. Podrýváme se.

Jak toho docílíme? 
Čím to podpoříme?
Určitě neděláme opak. Ačkoli nás to k tomu zákonitě bude svádět. 

Všechno je v hlavě. V mentálním nastavení se a přemýšlení o sobě. Přemýšlení bolí. Já vím. Ale bez něj to nepůjde. Nebudete někým s novou postavou, s novou lásko či novou pozici ... Někym lepším a vyspělejším s dosavadním mentálním rozsahem. To by jste tam logicky již byli.



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kyvadlo aneb úvod do kyvadlistiky

Vztahy z pohledu astrologického

Vliv Venuše a Marta na partnerský vztah (living astrology)