Magické rituály pro jiné

 


Především přiznávám, že nepraktikuji magické rituály pro jiné lidi. Jednoduchá odpověď na otázku "Proč" zní:  Protože nemají dlouhodobého trvání a sežerou příliš mnoho energie na to, že efekt z nich je nula. Navíc vytváří nevhodnou vazbu, kdy tato jiná osoba se velmi lehce stává hromosvodem, pokud nějaká energie z mých jiných akcí se potřebuje vybít. A toto je pouze jeden z možných  nezamýšlených vedlejších účinků, které sebou nese každý ritál. 

Jestliže čtenáře zajímá obsáhlé vysvětlení, nalezne jej tady . Podobné věci si málokdo uvědomuje, takže pokud je nepřizná, nemusí se jednat vždy jen o motivaci zisku za každou cenu.  Nicméně jde o odpovědnost každého, kdo čaruje na zakázku.  Takový čaroděj ochuzuje sám sebe o čím dál tím více energie. Zákeřné na tom je, že se jedná o plíživý nástup i průběh, bývá trochu problém si to uvědomit. 

Občas se stane, že narazím na klienta, kerý by rád řešil svojí běžnou patálií rituálem. Jistě, většinou se jedná o hodně osobní věci a klient nemá zkušenosti s magickou operací.  Věnuji pozornost tomu, abych klienta upozornila na rizika takové operace, které mně jenom napadnou a také mám snahu mu objasnit, že já mu mohu podle jeho možností a zkušeností rituál vymyslet, který bude pro něho proveditelný, ovšem provést si jej musí sám. Málokdo je ochoten překonat bariéry a překážky a doopravdy sám provést rituál... Když to svede, je poměrně velká pravděpodobnost úspěchu. V tomto směru nevěřím obecným návodům, klientovi sestavuji v rámci dialogu rituál na míru.      

Nejedná se o poradenství, nýbrž o velmi zřídkavou konzultaci. Obvykle žádosti o to někoho zabít, poškodit jej z různých, vcelku lidsky i pochopitelných důvodů, odmítám. Zde bude na místě spíše psychoterapie, protože takový člověk je v šoku z nějaké pro něj tíživé situace a uchyluje se k extrémním řešením. Ať již s magií nebo bez, takový přístup není vhodným především pro toho člověka. 

Nevyužívám ani příležitosti k tomu, abych někoho zbavila přesvědčení, že mu někdo škodí, proklel jej, útočí na něj nějaká entita. Probíhá zde válka s větrnými mlýny neb většina lidí si ve svém utrpení způsobeném tajemným nepřítelem libuje. Je to docela oříšek i pro psychologa. Mnohdy si v konfrontaci s takovou entitou jeden přijde jako hrdina všedního dne, protože v něčem malinko vyhrál, nevzdává se a bojuje dál.  Je to taková zajímavým způsobem obrácená egařina.

Jednoduše, když se někdo osmělí a obrátí se na mně v takové věci může očekávat, že jej upozorním na rizika. Jestliže se nenechá odradit, nastíní problém a já mu nastíním částku, kterou oceňuji svůj um a čas pro vymyslení rituálu. Posléze následuje série konzultaci, abychom vymysleli proveditelný rituál.  Následně je vhodné průběh rituálu konzultovat.  

    

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kyvadlo aneb úvod do kyvadlistiky

Vztahy z pohledu astrologického

Vliv Venuše a Marta na partnerský vztah (living astrology)