Úvod do snění


Schopnost snění je dána nám všem a každý si ve snu prožijeme něco místy dobrodružného, něco místy děsivého, příjemného a někdy nám přijde, že sen byl skutečnost a realita je jako by byla snem.

Někdo si řekne hloupost, proč se zabývat kaleidoskopem různých podivných obrazů v podivném prostředí, nelogicky sepnutých, je to jenom noční kino.

Protože nejsem psycholog, nebudu se pouštět do povídání, jak sny jsou oknem do duše. Vezmu to co nejvíce prakticky, protože k tomu, abychom si sny užili a něco z nich měli i pro svůj běžný život, nepotřebujeme být psychology. Sny jsou skvělým prostorem pro sebepoznání.

U snů je potíž s tím, že je potřeba nějaký impuls, aby se vybavily. Jestliže se vybavují samy, je to boží.

Vezmeme to zlehka, budu zatím povídat o tom, co si vybavíme. Mnohdy jsme v rozpacích a máme obavu, aby se něco hrozného nestalo. Právě tímto si zabíjíme své snové prožitky, jen co si něco vybavíme, již to potlačujeme strachem a zábranami.

Sny v nás vyvolávají emoce, ne všechny jsou příjemné. Jistě si každý z nás vybaví nějaký ten sen, který byl strašně hezký a on se neodehrál i v realitě. Proč tedy toto očekáváme u špatných snů? Prostě je potřeba si to vybavit s vědomím, že jsme si něco ošklivého, pravděpodobně navazujícího na něco, co nás trápí, anebo třeba jen podvědomě trápí, odžili ve snu. Takže je lehké si to vybavit, zapsat a vzít na vědomí, že to máme za sebou.

Když budeme brouzdat ve snáři s očekáváním, co strašného se může přihodit, tak si pravděpodobně s velkou sílou něco z toho manifestujeme do hmoty. Negativní věci nám jdou manifestovat strašně snadno. Navíc to mnohdy do budoucna pojistíme takovým zvráceným uspokojením…a měla jsem pravdu, stalo se něco strašného.

Jestliže zvládnete tento efekt dát pryč a říci si, nestane se to, protože jsem si to odžila ve snové rovině, proberu se těmi pocity, má smysl začít pracovat se sny. Je to zábava. Pro práci se sny bude potřeba si sny psát, sami budete překvapení, jaký posun za pár měsíců uděláte.

Bývají i doslovné sny, jenomže nemívá je každý a také, kdo je mívá, jako já, ne každý sen je doslovný. Ale to již je téma na některý z mých dalších příspěvků o snech. Hodlám se tématu postupně věnovat a postupně zvát čtenáře k dobrodružství, která nám sny přinesou. Budu se zabývat jejich strukturou, pokusím se nějak popsat poselství. Podstatné jsou do začátku 3 věci:

1. přestat si negativní sny manifestovat, aby se udály i v denním životě, kdy bdíte

2. zapisovat si sny

3. snář zatím používat nebudeme, postupně se k němu dostanu jako k inspirativní pomůcce. 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kyvadlo aneb úvod do kyvadlistiky

Vztahy z pohledu astrologického

Vliv Venuše a Marta na partnerský vztah (living astrology)