Oč v magii jde

 


Dnes mám potřebu sepsat jednoduché vysvětlení. Nebývá běžné, aby praktikující okultista říkal ve společnosti, zabývám se magií. Opravdu potvrzují zkušenost pana Veselého, většina by si myslela, že se jedná o kouzelnické vystoupení a ještě by nějaké triky čekali, jakože vytáhnu někomu z ucha minci apod. Přesto občas je takový rozhovor, z něhož vyjde  najevo, že se zabývám magií, realitou. 

Obvykle narážím na otázku, je to Bílá magie, že? Nu, a také vysvětluji, že magie v sobě zahrnuje všechny barvy mezi černou a bílou. To, co si laici představují jako černou magii, je hloupé plýtvání vlastní energie na to, aby se jiní lidé neměli dobře, či měli se špatně, či jím něco neklaplo anebo na téma, jak je zmanipulovat.  V podstatě tak jedinec nežije svůj život, ale život  někoho jiného. 

Bílá magie je zase lemována obavami, aby se adept nedopouštěl černé magie či nebyl z toho obviněn. Jenomže tímto odmítá pohlédnout na cokoli temného, včetně svého vlastního stínu (ve smyslu jungiánském), takže jej nebude schopen integrovat do osobnosti a zůstane naivním dítětem někde na mělčině. Takto může strávit zbytek života. 

Nakonec černou magii je vše, čím člověk zasahuje do života jiných. Modlitby za jiné, rituálky pro jiné na lásku, štěstí apod. Praxe ukazuje, že takové rituálky mají často za následek zajímavé životní komplikace a já pořád doufám, že jednou narazím na někoho, kdo díky těmto komplikacím prozřel.   

Magie je o práci s námi samotnými a na nás samotných.  Jungiánské složky duše vnímám jako projevy osobnosti v různých rovinách. Od té fyzické, přes mysl, paměť, schopnost myšlení, přes energické tělo až po Bytostní Já. Každá se projevuje v trochu jiné rovině a cílem magie je docílit toho, aby všechny tyto projevy táhly za jeden provaz.  Dá to hodně práce a není přitom čas řešit, proč má někdo modřejší oči než já, zabiju jej za to. Ani, jakto,  že té mrše se daří .... A již vůbec ne, jdu jen tak si někomu škodit.  Na podobné myšlenky není mnoho prostoru. 

Místo řešení vnějších nepřátel je potřeba řešit sebe. To je mnohem náročnější. Nebýt sám sobě nepřítelem, nebojkotovat si práci a nemařit čas na kravinách. Když někdo má něco proti nám, jednoduše si jej srovnáme. Jestliže má někdo jiný úspěch, paráda, má co dělat sám pro sebe, nebude se nám motat pod nohami. Chci mít více cool barvu očí...tak si to jednoduše zařídím.  Proč sakra vrhat energii do někoho jiného? Protože přesně toto je reálný popis toho, když máme snahu někomu škodit. 

Není černá či bílá magie, jsou pouze omezení a hloupost. Magie jako taková pracuje s energiemi a je pouze na nás, do čeho takovou energii, když se jí naučíme ovládat a pracovat s ní, vrhneme.  Ono, ať ji použijeme pro sebe nebo nějak, byť se škodlivým záměrem, ji budeme dávat jako dotaci někomu jinému, stává se z toho zvyk.    

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kyvadlo aneb úvod do kyvadlistiky

Vztahy z pohledu astrologického

Vliv Venuše a Marta na partnerský vztah (living astrology)