Je to jenom na nás

 


Někdy míváme pocit, že nemáme opratě svého života pevně v rukou. Jako by zde bylo něco, co nám je vytrhne anebo vůbec nás k řízení nepustí, či naopak se přetlačujeme, které z nás tedy bude tím opravdovým kočím. 

"Které z nás" je myšleno naprosto doslovně. My, samotní jsme poněkud komplikovanější z pohledu magického. Je potřeba myslet na to, že jsme celiství, pouze jsou určité dominantní složky v nás, jejichž dominance závisí na prostředí, v němž se pohybujeme.

Hmotné tělo je to, čím se projevujeme tady v materiální sféře. Hodně duchovních směrů tělem opovrhuje, ačkoli jinak mají spoustů řečí o sebelásce. Nepečovat o své tělo, nemít jej rád není sebeláskou, nýbrž líhní komplexů. Koho otázky práce s tělem zajímají, odkazuji na tento příspěvek . 

Myšlení se projevuje v méně hmotné sféře, kde se rodí různé nápady, zpracovávají se různé vjemy, máme snahu se zorientovat v nějakém tom vlastním přání, otázkách etiky, vědy, čteme, píšeme. Jednoduše děláme věci, které samy o sobě hmotné nejsou, ale výsledek jejich činností lze snadno na hmotu manifestovat tak, že jsou přímo vnímatelné i pro jiné lidi. Pro další sféry je velmi podstatné mít jasné myšlení a dávat pryč chumel protichůdných myšlenek. 

Energické tělo se již hůře manifestovuje na hmotě, ale řekněme, že charisma, étos, magnetismus, mohou někteří lidé zaznamenat přímo vědomě. Jinak je to práce s energickými centry (čakry), vnímání aury. Zde podotýkám, že obraz je pouze jednou z možností vnímání energického těla. Jestliže má někdo zkušenost a praktikuje magii skrze energie, umí bez problémů přepínat mezi různými způsoby vnímání. Energické tělo se nám hodně často projevuje ve snech, poté mluvíme o snovém těle.

Átman, Bytostné Já (Ach a Ba v Khem, záleží na tom, o jakou sféru přesněji jde), WodeSelf (v severské magii) je velmi jemná substance, která je součástí naší duše. Pouze spojení s ní k tomu na zemi bývá poněkud horší. Jinak bychom byli všichni zdraví, šťastní a rozuměli bychom si ve všem. Může se projevovat ve snovém těle, ale to již opravdu vyžaduje mít vlastní magickou cestu. Když si toto uvědomíte a potkáváte sebe, je docela pravděpodobné, že zatoužíte po tom, abyste se Sobě skutečně i fyzicky a mentálně podobali. Někdy svým snům a vzkazům právě této svojí složky neumíme porozumět. Potom se nám bude projevovat jako přízrak. Když ji neporozumíme, vytváří se nešťastný zvyk a z něj časem vzniká larva.

Jedná se o velmi základní popis toho, co z nás se asi tak v jaké rovině projevuje. Hmotné tělo nemůže jít jinam, a realizace a manifestace jakékoli jiné části osobnosti, se musí projevit na hmotě pouze skrze hmotné tělo. Energické tělo zanechává na něm stopu v podobě kondice, stavu zdraví. Proto v souvislosti s nemocí je potřeba léčit nejenom příznaky, ale i nastavení psychiky.  

Právě cílem magie je co nejvíce tyto své složky integrovat. On átman má často tendence integrovat vše do jednoho celku, jenomže zejména ty části na hmotě mu jeho snahu bojkotují, a tak člověk zažívá jistá příkoří. Ta mohou vypadat různě od nevhodných podmínek pro život až po vidění jemnohmotných útvarů, které nás obtěžují a znemožňují nám některé věci.  Protože to, oč jde, je seznámit se s vlastním stínem, což bývá bolestivé, omezující a dokud jej člověk neintegruje, bude pronásledován démony vlastní duše...    



     

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kyvadlo aneb úvod do kyvadlistiky

Vztahy z pohledu astrologického

Vliv Venuše a Marta na partnerský vztah (living astrology)