Tarot a vhled do něj


Možná i čtenář patří mezi ty lidi, kteří propadli šustění karet, takže s kartami tráví poměrně hodně času. Co je na těch obrázcích to, co nás tolik přitahuje? Proč potřebujeme s nimi probírat různé otázky a doufat, že jím porozumíme? 
Je to vášeň po odkrývání tajemna. Ať je to jak chce, ty obrázky nám přinejmenším poskytují cestu do našeho nitra. Při troše štěstí s nimi i poznáme, co sami chceme.

Tarot si může prakticky vykládat každý, pouze je rozdíl v informacích, co z nich kdo vyčte. Lze z tarotu poznat budoucnost? Ano lze. A také karty naznačí, kterou její část bude možné změnit. Někdy se zavřou, protože je pro tazatele vhodné, aby se nejdříve posunul sám. Někdy tak urputně něco strašně chceme, že nám jen karty vše jakoby slepě odkývou, hrají hru "Potvrdím ti všechno".  

Ukazuji karty budoucnost. Ano, ovšem to již chce vykládačský um. Ten nespočívá pouze ve znalosti významů karet, ale zejména v tom, zda nenaznačují něco kolem a jak ty karty navzájem pospojovat. V tomto směru je to celoživotní záležitost.

Hodnota tarotového rozkladu spočívá v tom, že se dovíte něco o sobě. Pokud Vám to něco změní přístup k životu, k věcem, v nichž jste doposud tápali, potom tarot dává smysl. Někdy to bývá hra na "Všimneš si už konečně?"

Terot nám často rozkrývá věci, které nevidíme. Někdy nám ukazuje to, co vidíme z jiného úhlů. Někdy vidět nechceme. Přistupujeme-li k němu s obavami či strachem, zrcadlí právě ty obavy a strach. 

Co přesně nám tarot ukáže je pouze na nás. Když máme vykladače někoho jiného, na nás a vykladači. Zkušený vykladač pozná, kdy je lepší tarot nevykládat.  
  
 


 

 


 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kyvadlo aneb úvod do kyvadlistiky

Vztahy z pohledu astrologického

Vliv Venuše a Marta na partnerský vztah (living astrology)