Takže jsem tak trochu Váha ... a co?



Těžko říci, proč začínám od Váhy, jistě můj kocour Alfréd, sluneční Váha a můj blog Adjustment. Jistě, tarotová karta Adjustment, ATU o tom, jak podstatné je nabýt rovnováhy. 

Znamení Váh má ve svém horoskopu každý z nás, nikoli pouze sluneční Váhy. Ukazuje nám místo, v němž umíme být diplomatičtí, ač Beran od naproti říká, jdi do toho rovnou a přímo. Žádné tam nějaké kudrlinky, okliky, košaté řeči. Vždyť je to manipulace. 

Váha mnohdy Berana poslechne, jede pouze podle sebe. Možná přitom vypadá poněkud nejistě, ovšem moc dobře ví, čeho by ráda dosáhla. Onen nejistý výraz pouze vyrovnává ohromné odhodlání či touhu.... Protože jinak hrozí, že tam naběhne Beran, který pravděpodobně v ohromném rozběhu narazí do zdi a ve snaze udělat světlo budou lítat jiskry před jeho očima a on napůl omráčen neuvidí dál, do čeho tak urputně naráží. 

Váha potřebuje oživení jiskrou Berana, jinak pravděpodobně bude nejistě rozkývaná tu na jednou a tu zase na druhou stranu. Je docela možné, že jeden den bude hýřit optimismem jen proto, aby druhým dnem svůj optimismus pošlapala. 

Jenomže Váha spíše váhá, nakolik se pustit do toho napřímo anebo být diplomatická, či dokonce nechat věci, aby se samy vyvinuly. Velmi důležitým prvkem je nebýt od jednoho extrému k druhému. Z nějakého důvodu jsme v této oblasti života buď aktivní, anebo až příliš pasivní. Každopádně je zde skrytý nesmírný talent tím lézti na nervy. Buď je to šílená nerozhodnost, která ostatní div nedonutí zatřást Váhou nešťastně váhající, anebo naopak Váhá má tendence vyvinout aktivitu, která i docela na nervy leze.   

Je nesmírně těžké pro toto znamení nalézt rovnováhu. Proto je potřeba, aby tato oblast života byla držena v rozvaze a zejména rovnováze. Je to oblast, v níž si potřebujeme najít to pravé pro sebe, co nás podpoří. Jestliže je rovnováha výsledkem kompromisu, takový kompromis neobstojí v testu času. 

Má charakteristika znamení Váh  

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kyvadlo aneb úvod do kyvadlistiky

Vztahy z pohledu astrologického

Vliv Venuše a Marta na partnerský vztah (living astrology)