S Alfrédem o Slunečních znameních

Alfréd je pan kocour, který trvá na tom, že s ním budu povídat důstojně a ROZHODNĚ jej nebudu oslovovat na veřejnosti jako Alfíček.

Pan kocour miluje, když roztahám hodně knih a on si na nich může lebedit. Ostatně jako každá rozumná kočka. Má rád, když studuji něco astrologického a pojmu nápad, že potřebuji přesně vědět, co ten či onen autor píše. Jednoduše každý, kdo se zabývá astrologií, má hodně knih. Takže malý ráj pro kočky.

A přesně zájem o knihy a ty kolečka v počítači navodil náš dialog. Předem se čtenáři omlouvám, že nepoužiji tolik profláknuté žvatlání Zdeny Frýbové v jejich rozhovorech s Robinem. Alfréd není pes a já nejsem Zdena Frýbová. Problém nastal, když se Alféd domáknul toho, že je sluneční Váha, protože odpospouchává mé hovory prakticky s kýmkoli a tato informace jej zaujala. Kéž by tak začal vážit slova...

Je ta astrologie vůbec vědecká nebo je to tmářský blud? Zněla první otázka pana kocoura. 

A odpověď také není jednoznačná. Pokud se na astrologii podíváme optikou Junga, je její povaha spíše vědecká, protože psychologické archetypy vycházejí z astrologie. Ovšem další věci je, nakolik lze vůbec psychologii považovat za vědu. Stejně jako astrologie pojmenovává abstraktní záležitosti, jejichž fungování není úplně přímo ověřitelné ve smyslu exaktních věd. Ovšem jak funguje nitro člověka? Lze do nej vůbec proniknout, když nemáme schopnosti Stokerova Hrábě Draculy?
Technická, Alfréd za svůj život měl možnost se mnou shlédnout všechna filmová zpracování na téma Dracula. 
Jestliže se díváme na horoskopy pro jednotlivá sluneční znamení, jedná se o zábavu. 

Co to znamená, že já jsem Váha? Přistála druhá otázka. 

To znamená Alfréde, že Slunce v době Tvého narození bylo v tropickém znamení Vah. Je to stejná informace, jako když někdo říká, jsem z Ameriky, Evropy, Asie... (říká S. Forrest). Každý máme všech 12 znamení v horoskopu a není pouze Slunce, jsou i jiná tělesá, různé body. Nemůžeme vážně říci, že všem Váhám se uděje to či ono. 

Jako sluneční Váha se umíš vymezit nenápadně, a když na to přijde, nejsi spokojený, což ostatní nemusí poznat, drápneš, kousneš, nebo dotyčnému počůráš boty. Msta je tvá. Jistě, nejdříve to zkoušíš diplomaticky. Máš svoji osobnost tvořenou všemi znameními a ve Štíru máš Saturna a bod štěstí. Jistě, o Váze se říká, že je převlečený Beran, ten bouchne, podobně jako tvá kamarádka peršanka. Je slyšet a vymezuje se hlasitě. Jenomže msta ji ani nenapadne, když je naštvaná, vidí to každý, když je uražená, vidí to každý. Potom je zase pohoda. Možná má Venuši v Býku, protože pokaždé, když se vztekne, jde se napapat. Beran se brzo vyčerpá.   

Tak to by toho moudrého pro dnešek stačilo. Ukončil pán kocour náš rozhovor a mi je naprosto jasné, že mu to v hlavince šrotí, kam se uchýlit, když jsem jej tolik vyčerpala. 


   

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kyvadlo aneb úvod do kyvadlistiky

Vztahy z pohledu astrologického

Vliv Venuše a Marta na partnerský vztah (living astrology)