Proč astrologie?

 


Tajemno, hvězdy, osud...

Lidé jsou tímto nějak přitahování a cítí potřebu se zapojit nějakým způsobem do dění celého světa kolem, najít sebe, chytat vibrace a bohovéví co vše ještě. Možná je to způsobeno romantikou spojenou s pohledem na hvězdy.... dva se drží za ruce a dívají se na západ Slunce (pokud vydrží či si přivstanou stíhají i východ...), hvězdy nad hlavou... možná v myšlenkách jednoho propukne nápad, jestli jdou tam nahoře jejich hvězdy spolu anebo se po chvíli zase budou potácet životem sami hledaje spřízněnou hvězdu.  

S astrologií bývá spojeno mnoho romantických představ vyvírajících z lidských nadějí.   Možná proto někteří s pocitem, ale je to blbost, rozklikávají stránky, co se na dnešek píše o jejich znamení. Bude to dnes již ten splněný sen? Potkám pravou lásku? Mohu vyhrát? Získám vysněnou práci? Naštve mně někdo? 
Mohla bych šmahem říci, že jsou to hlouposti, ale.... někdy se může stát, že náhodně se podíváte na své znamení a ono to opravdu nějak bude i sedět. 

Jestliže přistoupíte k rubrikám horoskopů jako k zábavě, určitě je to v pořádku. Mnohem komplikovanější je přistupovat k nim jako k berné minci. Protože každý z nás má nějaké sluneční znamení a životy lidí v jednom znamení neprobíhají stejně. 

Jestliže má být astrologie validní je potřeba vycházet z konkrétního horoskopu konkrétního jedince. Co se stane, když se podíváme na aktuální rozložení planet ve vztahu k našemu konkrétnímu horoskopu? Mnohdy nic. Protože věci, které máme zpracovány se v tranzitu až tolik neprojeví. Projeví se pouze ty, které zpracovány nemáme. Mohou nás potrápit. 

Tranzity vysvětlují mnohé ex post. Lze z nich divinovat?  Jestliže máte v sobě rozvinutý dar divinace, tak ano, ale to můžete stejně tak vědět i z pouhého pocitu. 

Jestliže má mít astrologie smysl, je potřeba ji dlouze studovat, pořád něco číst, vracet se k ní a mít hodně podnětů pro studium horoskopů. Astrologie nám umí pomoci k porozumění principů Univerza. Ale ani tak to neznamená, že víme absolutně o dané osobě či okamžiku vše. 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kyvadlo aneb úvod do kyvadlistiky

Vztahy z pohledu astrologického

Vliv Venuše a Marta na partnerský vztah (living astrology)