Luna ve Střelci (living astrology)


Astrologicky docela zajímavá kombinace zasněného Střelce vnímajícího různé emoce, postříbřený Šíp. Protože, jak říká S. Forrest, Střelec je šíp, který vyletí. Neletí do ideálních podmínek, neb Luny světlem jejím poněkud proměnlivým jest osvětlen.... Pamatujete na animovanou písničku "Do lesíčka na čekanou"? Byla o mladém myslivcovi, který omylem místo - teď nevím, zda laň či srna - střelil svojí milou. Přesně takto na mně působí Luna ve Střelci, pokud ji neporozumíme. Protože Luna má emočně působit. 

Právě u takové Luny vzniká skvělá příležitost pro porozumění věcem, které máme problém vnímat běžnými smysly. Představme si, že jsme v situaci, která je pro nás nepřehledná nicméně důležitá. Ona důležitost totižto vyburcuje Střelce, aby letěl podle citu, ponořil se do sebe a naprosto přesně věděl, kam míří. Je to jako stádo koní ženoucí se tryskem stříbrně osvětlenou nocí, ...instinkt vůdce, který ví, kde je propast a kde pevná půda pod nohama. 


Co Luna ve Střelci a (nejenom) milostné vztahy? 

Střelec je otázkou práce s pozorností, protože to, čemu věnujeme pozornost, do toho dáváme energii. Mnohdy milostná dobrodružství připomínají letící šíp. Jenomže ona Luna touží právě po jedinečnosti, nikoli po více šípech rozprestřených ve středověké bitvě či na lovu. Šíp je právě naší energii směřovanou na konkrétní cíl. Pouze nevíme, je to správné? Nezlomí mně to?
V této Luně jsme srdcem zasaženým šípem, tedy zájem věnovaný jedné osobě. Každý z nás by chtěl srdce zasažené šípem a nebýt pouze jedním z cílů středověké rojnice, pokud máme takto postavenou Lunu. Chceme pro sebe ono jedinečné, když již by to nemělo být to pravé. Pokud věnujeme pozornost více cílům, docela riskujeme, že ten náš pravý se schová, protože nějakým podivným způsobem vycítí, že mu věnujeme pouhý zlomek pozorosti, ať již se to snažíme jakkoli zakrývat. Může to být nativní kombinace, může jít o něco jiného ve Střelci Lunou oživené, když si uvědomíme, že Luna bývá ve Střelci poměrně často. 

Můžeme se při Luně ve Střelci zmýlit? Například proto, že vychrlíme ze sebe emoci, která má onen opravdový náboj? Ať již to v danou chvíli vypadá jakkoli, pokud jsme upřímní, nic nepřehráváme, tak časem zjistíme, že právě toto bylo oným posunem vpřed nebo řešením situace libující si v maskách pokrytectví. Onen průlom, na který jsme čekali, až jsme se jím stali sami. Právě taková Luna je jedním z ukazatelů nasvědčujícími tomu, že s úpřimnosti nejdál dojdeš. Můžeme se ale zmýlit v tom, že v danou chvíli považujeme svojí reakci za ukvapenou. 

Tady v milostném životě nejde ani tolik o pudovost, živočíšnost, ale o prožití intimity, sdělení myšlenky, přitažlivost založenou na vybalancování fyzického a psychického, shodu v myšlence. Jde o Kentaura, který poskytuje ten správný poměr živočišného těla a skvělé vybalancovaného myšlení. Představuje energie, kdy nejsme tím druhým zaujatí pouze fyzicky, ale rádi jej pozorujeme i při velmi obyčejných činnostech. Jakoby nacházíme jiné tváře milované osoby, protože ona proměnlivá Luna je v každém z nás. Pozorovateli jsou Blíženci, a to mně přivádí k další části příspěvku.  


Zvědomování

Osa Blíženci-Střelec napoví hodně o tom, co bude předmětem vzájemné komunikace. Osa 3. a 9. Dům jsou jistým jevištěm....ale ne všechno se vždy odehrává na jevišti. Pokud si umíme zvědomovat ty věci v "zákulisí", začínáme se stávat tvůrci vlastního osudu.  

Vodní planety vytahují věci z podvědomí, projektujicí stíny jsou pouhým odrazem toho, čemu sami potřebujeme porozumět. Právě proto je potřeba vnímat jakékoli obavy a pochybnosti (i ty týkající se vztahu) jako projekce něčeho, čemu jsme doposud pozornost nevěnovali.  

Jestliže nám Luna ve Střelci projektuje destruktivní myšlenky, v zákulisí dávají signál, že něco není v pořádku. Nejedná se o tragédii. Často jde o vlastní nezpracované záležitostí. V zákulisí nejsou spokojení a tak nám kličová slová servírují. Typickým případem je, když osoba veřejně vyhrožuje sebedestrukcí, v zákulisí řvou "změň se!" Ovšem ona  jede jako křeček v kolečku pořád své. A tak se stane, že jakmile se naladí na Lunu ve Střelci, tak ze zákulisí pošlou zprávu "je potřeba zpracovat onu sebedestrukci". Pouze zmatená hlavinka se neprobere a jede dál to své. Střelec má na to, aby se zaměřil a naučil vidět i skrze vodu. Právě zdravě nastavené sebevědomí se pozná na této konstelaci. 

Luna ve Střelci není tragédie, Luna ve Střelci je o potřebě zvědomění onoho aktuálního toho, co se odehrává v podvědomí. Pro každého z nás skvělá příležitost. Ať již singl nebo ve vztahu.


Intuice

Poslat někam šíp, stát se šípem vyžaduje nejenom intuici, ale i umění intuici poslechnout. Bez váhaní na ni dát. Jistě, chybami se člověk učí, jenomže Střelec neváhá. Protože je schopen se poučit ze své zbrklosti. Ví, že rychlost a intuice jdou dohromady. Umění naučit se vidět skrze tmu, vodu a třeba i něco více zahuštěného. Oheň a voda jsou protikladní živly, které v rámci spojení zmůžou mnohem více nežli kouř a syčení.  


Závěrem 

Článek vznikl v době, když jedna internetová figurka řvala, abych spáchala sebevraždu. Zajímavé je, že ona sama před pár dny sebevraždou vyhrožovala asi tak na svých pěti profilech, po nějaké době to mázla a tuto skutečnost začala ignorovat, takže je úplně jasné, co se stalo. Její pomatená hlavinka stěží schopna udržet myšlenku, již zapomenula, kterak sama vyváděla, a když podvědomí velí, zpracuj sebevraždu, začne ji přát jiným.

Zároveň hraje hru typickou pro 2. stupeň ZŠ tzv. shareování, začala mně dávat dohromady s jedním kolegou astrologem. Což samo o sobě svědčí o absenci jakékoli intuitivní schopnosti.

Když již mi někdo sám o své vůli věnuje tolik pozornosti, bylo by velmi nezdvořilé onu energii konstruktivně nevyužít. Z pohledu magické transformace se jedná o velmi příznivý vliv. Nebýt této energické dotace, nepřesvěčím v neděli dopoledne sebe napsat něco o Luně ve Střelci. A jak říká má láska: "když kolem sebe nemáš lidi, kteří tě nenávidí, je něco špatně." 

Také vše nasvědčuje tomu, že jsem prošla něčím jako astrotestem pro Čechy a Moravu, neb mezi zdejší reálie patří, že když jsi astrolog, musí tě nesnášet uřvaná ostravačka alias Babča s tornádem v hlavě.
     


Mé související články

Luna v horoskopu

Střelec

Slunce a Luna v synastrii



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kyvadlo aneb úvod do kyvadlistiky

Vztahy z pohledu astrologického

Vliv Venuše a Marta na partnerský vztah (living astrology)